Annonse

Lucas Nielsen Gram arbeidet trolig som omreisende treskjærer i Sør-Trøndelag, Nord-Gudbrandsdal og Møre og Romsdal. Han flyttet til Tingvoll på Nordmøre i 1693. En omfattende produksjon av profane møbler og av kirkeinventar er attribuert til Lucas Nielsen Gram. Han ble kalt Eliasmesteren pga. utstrakt bruk av skårne bibelske relieffer med profeten Elias som gjennomgangsmotiv. Lucas Nielsen Grams stil er dekorativ, men retardert og noe provinsiell med trekk fra både renessanse og tidlig barokk. Det er sannsynlig at han har mottatt impulser fra sin tyskfødte far.

Kiste

Lucas Nielsen Gram - "Eliasmesteren" (ca. 1640-1710). Renessanse.
Ca. år 1690-1700. Motiv av profeten Elias som blir hentet opp til himmelen.

Rektangulær kiste med rikt jernbeslått buet lokk. Står på fire dreide kuleføtter. Særdeles rikt skåret på alle sider, samt profilert listverk og snodde halvsøyler. Motiv på front av profeten Elias som blir hentet til himmelen og sidene med motiv av lyrespillende mann. Felt oppe med skåret akantus.

Smidde jernhanker for siden. Nøkkelhullbeslag. Defekt original lås, manglende nøkkel. Innredet med leddik på høyre hånd, samt en sekundær hylle nede til venstre. Brunbeiset.

Høyde 78,0 cmLengde 114,0 cm Dybde 60,0 cm

Merknad: Aldersrelatert slitasje og bruksspor. Tørkesprekker i lokk.

Gå direkte til auksjonen HER

 

 

 

 

 

 

 

 

Del siden med andre:

Siste Nyheter

Annonse

Annonse