Annonse

-Vi var veldig spente på hvor mange som kom innom på den annonserte takstdagen. Helgen før hadde vi satt inn annonse hvor vi søkte bondeantikviteter til den kommende auksjonen, og det genererte mange henvendelser. Vi disket opp med spekemat, pølse, rømme og flatbrød til de fremmøtte, samt nystekte vafler, forteller takstmennene Alexander Foss og Heine Skarlund.

 

Det kom en 50-60 stykker og det ble levert inn mange fine bondeantikviteter som spesielt drikkestell i form av nydelige ølboller og trøyser. Blant dette var en ølbolle malt av Herbrand Sata 1802 med et fantastisk drikkevers og nydelig hallingmaling. Høydepunktet var imidlertid en praktkanne fra Telemark. 

       -Dette er en ølkanne skåret av ett stykke og den kommer trolig fra Tinn i Telemark. Den er laget omkring 1710-1730 og har sin originale dekor. Kannen har vi verdivurdert til 400.000-500.000 kroner, på auksjonen får den et utrop på 350.000 kroner. Sammen med kannen kom det en fin ølhøne. Den er vurdert til  150.000-200.000 kroner med utrop 120.000 kroner. I tillegg til disse og andre utsøkte ting kommer det også koselige bondeantikviteter i de lavere prisklasser for folk flest. Vi gleder oss veldig til denne spesialauksjonen som kommer på nett førstkommende torsdag 15. februar, avslutter Alexander Foss hos Blomqvist nettauksjoner.

 

Annonse

Annonse