Annonse

Imponerende samling fra Arnold Wiigs FabrikkerMarkus Løveid har i løpet av tre år bygget opp en imponerende samling keramikk fra Arnold Wiigs Fabrikker. Hans kjære Torunn en også ivrig deltager når både denne og andre samlinger bygges opp i deres samlerhjem. Hun er imidlertid tydelig på at samlingen av keramikk fra Arnold Wiigs Fabrikker, jo den tilhører Markus.Les mer i siste utgave av Samler &.Antikkbørsen i salg nå.

Samlerklubbens populære messeLarvik Samlerklubb ble etablert i 1991 og har i dag 110 medlemmer. To ganger i året arrangerer de messe i Stavernhallen hvor medlemmene tilbyr varer for salg, og på vårmessen deltok 40 av disse. Særegent med foreningens messer er at det er fri entre, og det er nok en viktig grunn til den store publikumstilstrømningen. Hele 3000 besøkende fant veien hit i løpet av messedagene 22-23 april.Les mer i siste utgave av Samler & Antikkbørsen i salg nå.

Knut Rumohr (Leikanger 1916-2002 Oslo)Knut Rumohr (Leikanger 1916-2002 Oslo) betegnes som en av de mest profilerte malere og grafikere i Norge på midten av 1900-tallet. Han fikk sin utdannelse ved Bergen kunsthåndverkskole (1934) og ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole (1935-38). Han gikk i lære hos Per Krogh, Jean Heiberg og Georg Jacobsen ved Statens kunstakademi. Listen over hans offentlige arbeider og utstillinger er særdeles lang. Betegnende for Rumohrs kunstnerskap er særlig de abstrakte motiver med inspirasjon fra naturen, men i hans produksjon finnes også en rekke figurative motiver. (Kilde: Norsk Kunstnerleksikon) I dagens marked er arbeidene til Rumohr etterspurte. Det er naturlig nok maleriene som oppnår de høyeste prisene. Det finnes eksempler på malerier som er omsatt i prisklassen 6 000 til 8 000 kroner, men mange av maleriene omsettes i prisklassen 40 000 til 60 000 kroner. Blomqvist Kunsthandel har 92 000 kroner som prisrekord for et maleri av Knut Rumohr. De grafiske arbeider omsettes gjerne i prisklassen fra 2 000 kroner og opp mot 10 000 kroner. Alle arbeider vi viser i denne guiden har ganske nylig blitt solgt hos Blomqvist nettauksjoner.Les mer i siste utgave av Samler & Antikkbørsen i salg nå.

Enestående samlingGalleri Bygdøy Allé – Kunstantikvariat PAMA feirer 25 års virksomhet i kunst- og antikvariatbransjen med en imponerende salgsutstilling. Temaet er norske skipsportretter, maritime kart og prospekter fra 1780 til ca. 1900 og til sammen dreier det seg om 200 objekter. Dette betegnes som noe av det viktigste og mest omfattende utbudet av slike objekter som noen gang har vært i Norge.Les mer i siste utgave av Samler & Antikkbørsen i salg nå.

Norsk ektepar selger design og retro i SverigeRonny og Christel Lund, fikk en ”lys ide” – de flyttet til Stockholm og åpnet ”NOMA” Nordic design. Her tilbyr til store mengder norsk og skandinavisk design til ”Søta bror”.Les mer i siste utgave av Samler & Antikkbørsen i salg nå.

Fristelser for det kvinnelige publikumTo ganger i året, vår og høst, arrangeres det antikk-, brukt- og retromesse i Eikhallen ved Tønsberg i regi av Alternativforreningen for Helse og Vekst. Vi besøkte vårens messe på jakt etter nostalgiske minner, rariteter og antikviteter som får mye oppmerksomhet fra det kvinnelige publikum. Slike gjenstander var det enkelte utstillere som hadde mer av enn andre, og hos disse ble det mange spennende samtaler og livlig handel. For de som jaktet andre typer ting var det også mye forskjellig å finne blant et 20-talls utstillere, her var alt fra 1960-tallets fargesterke termoser til 1800-tallets brune møbler. Neste messe i Eikhallen arrangeres i november 2017.Les mer i siste utgave av Samler & Antikkbørsen i salg nå.

Lag sommermarked i hus og hageOm du er glad i folk, og har du mengder av innbo og løsøre av ulike slag som du burde blitt kvitt, så kan jeg anbefale å lage ditt eget lille sommermarked. Det kan bli en flott og hyggelig opplevelse, og det kan bli ganske mange kroner av det også.Les mer i siste utgave av Samler & Antikkbørsen i salg nå.

Annonse

Annonse